Kairaajat

Kairan takana on vuonna 2021 perustettu Laskentaosaajat Oy. Tuotamme analyytikkopalveluita teollisuuden ja julkishallinnon toimialoille. Toimeksiantomme ovat pitkäaikaisia, eli toimimme tyypillisesti jatkuvien asiakassuhteiden parissa

Teollisuuden tiedolla johtamisen kolme teesiämme

Kokonaiskuvan luominen

Liiketoiminnan mallintaminen tulee olla saumaton kokonaisuus, jossa esimerkiksi talouden tiedot ovat yhdistettävissä tuotannollisiin tietoihin. Taloudellinen menestys vaatii operatiivista suorituskykyä tai vähintäänkin poikkeuksellisen onnistunutta tasehallintaa. Nämä tavoitteet ja budjetit on pystyttävä luomaan tarjous- ja urakkalaskentojen sekä investointilaskelmien pohjalta – unohtamatta niiden toteutumisen jatkuvaa mittaamista. Kaira Industrial Metrics auttaa ymmärtämään jokaisen liiketoiminnan osan vaikutuksen kokonaisuuteen.

 

Riittävä erikoistuminen

Hieman yllättäen mainoksista tutut graafit eivät yleensä riitä. Toimialueilla käytetään tiettyjä standardoituja KPI-mittareita, minkä lisäksi Kairassa on ketterät valmiudet ottaa käyttöön asiakasyrityksen omat tunnusluvut.

 

Oikea tarkkuustaso oikeassa paikassa

Johtoryhmän voi olla vaikea erottaa olennaisia asioita valtavasta, numerointensiivisestä taulukkoviidakosta. Tätä varten on olemassa KPI-raportit. Toisaalta: kalustopäällikkö saattaa tarvita toteumavertailun lisäksi hyvinkin tarkkoja tapahtumatason tietoja. Tämän vuoksi rakennamme raportointikokonaisuuden alhaalta ylös.

Mitä haluaisit tietää liiketoiminnastasi?

Keskustellaan tarkemmin operatiivisesta kehittämisestä ja mittaamisesta. Meihin saat yhteyden niin puhelimitse, sähköpostitse kuin jättämällä yhteydenottopyynnön.

Tutustu Kaira Industrial Metricsin toimintaan

Kairan toiminta pähkinänkuoressa

liiketoiminnan tietolähde -ikoni
1. Liiketoiminnan tietolähde

Lähteet voivat olla järjestelmiä, exceleitä, koneiden ja laitteiden anturitapahtumia tai jopa word-tiedostoja. Tiedot noudetaan automaattisesti tietovarastoon halutulla frekvenssillä.

kaira datalayer ikoni
2. Kaira Datalayer

Kaikkien lähteiden data harmonisoidaan. Esimerkiksi varastoarvojen laskenta tai monimutkaiset laskutoimitukset tapahtuvat tässä vaiheessa. Uusia tietolähteitä ja seurantakohteita voi lisätä myös vähitellen.
Microsoft SQL Server logo   Python logo

kaira modeling ikoni
3. Kaira Modeling

PowerBI-tietomalli sisältää liiketoiminnan mallinnuksen ja mittareiden laskennan. Tietomalliin voidaan lisätä käytännössä rajaton määrä seurantakohteita (dimensioita). Data voidaan lisätä malliin ja mittaristot esittää millä tahansa tarkkuustasolla: esimerkiksi anturidatan tarkimmalla tasolla tai konsernin KPI-tasolla.
Power BI logo    Power Query logo

kaira metrics ikoni
5. Kaira Metrics

Kaira PowerBI-raporteilla kukin käyttäjä näkee omalle roolilleen tarkoitetun tiedon tasolle sopivassa  muodossa. Yhtenäinen datamalli varmistaa että hallitus, johtoryhmä ja päälliköt tarkastelevat omia näkökulmiaan – mutta samaa tietoa. Kairan raportit auttavat sekä johtoa että yksittäisiä operaattoreita pysymään ajan tasalla omasta suoriutumisestaan tavoitteisiin nähden.
Microsoft SQL Server logo    Info river logo

Yksi raportointityökalu, kaikki toimialuemittaristot

Kaira on teolliseen toimintaan räätälöity BI-kokonaisuus, jonka avulla liiketoimintadatan tuotto vivutetaan korkeammaksi kuin sen osien A, B ja C summa. Kaikki tiedot linkitetään toisiinsa, jolloin eri toimialueiden tietoja voidaan vertailla ristiin. Kairan PowerBI-tietomalli on modulaarinen, joten toimialueita voidaan ottaa käyttöön myös vaiheittain.

Kaira industrial Metrics logo

Ota yhteyttä

Tuomo Tolonen
tuomo.tolonen@kairaBI.com
myynti@kairaBI.com
puh. 0400 199 807

Laskentaosaajat Oy
Elektroniikkatie 13
90580 Oulu

Haluatko keskustella liiketoimintasi mittaamisesta ja kehittämisestä? Jätä yhteydenottopyyntö.

Yhteydenottolomake (musta)